Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului zonetech (zonetech.ro).

Site-ul zonetech (zonetech.ro) este operat de societatea BIOMED ZONE  S.R.L., cu sediul in sat Cârlig, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul RO30894344. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului zonetech (zonetech.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

Continutul site-ului si drepturile de proprietate intelectuala

Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus, in alte scopuri decat cele expres si legal permise. Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.

Sunteti de asemenea de acord sa nu afectati si interferati in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si zonetech (zonetech.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Administratorul zonetech (zonetech.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, va rugam sa va adresati departamentului administrativ. zonetech (zonetech.ro) nu este responsabila pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

Drept aplicabil

Prin folosirea site-ului zonetech (zonetech.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii zonetech (zonetech.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul zonetech (zonetech.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului zonetech (zonetech.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala. 

Conditii de garantie

Drepturile consumatorului sunt asigurate de prevederile ordonantelor si legilor aplicabile in acest sens (O.G. 21/1992, O.G. 174/2008, Legea 476/2006 si Legea 449/2003), si nu sunt afectate de conditiile mentionate in acest certificat.

Garantia pentru produsele care nu sunt insotite de un certificat de garantie emis de producator/importator se solutioneaza la sediul BIOMEZ ZONE S.R.L. prezentat in pagina de contact, de catre zonetech, prin repararea, inlocuirea sau stornarea produsului defect.

Departamentul tehnic zonetech poate fi contactat la adresa contact@zonetech.ro sau la numerele de telefon mentionate pe pagina de contact a https://zonetech.ro/.

Termenul de garantie este din momentul livrarii produselor, conform datei mentionate in factura fiscala.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect, impreuna cu accesoriile aferente si cu mentiunea defectului.

In cazul trimiterii in garantie a produselor prin intermediul serviciilor de curierat, recomandam ambalarea acestora folosind cutia si materialele de protectie originale – in caz contrar, raspunderea asupra integritatii produselor revine clientului. Plata transportului pentru produsele trimise (tur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea clientului, pentru returul produselor plata transportului fiind suportata de catre zonetech. In cazul produselor primite gata defecte (DOA – Dead On Arrival), plata transportului tur-retur este asigurata de zonetech prin serviciul de curierat, dupa notificarea departamentului tehnic in cel mult doua zile de la primirea produselor.

Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice prin intretinere, reparare sau inlocuire. Produsele ce nu pot fi reparate sau inlocuite cu altele avand performante/caracteristici similare vor fi stornate. Soldul creat in urma unei stornari poate fi folosit pentru cumpararea unui nou produs sau poate fi returnat intr-un cont bancar sau numerar la solicitarea expresa a clientului.

In cazul produselor care nu pot fi identificate printr-un numar serial unic, solicitam mentionarea numarului facturii de achizitie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de accesorii pe care departamentul tehnic le considera esentiale, produsele pot fi returnate clientului fara a i se solutiona garantia.

Toate produsele vandute beneficiaza de garantie, mai putin cele care intra in categoria consumabilelor (ex: cartuse de imprimanta). Produsele sau accesoriile produselor care prin natura lor isi pierd din calitatile originale in timp, in urma folosirii (ex: acumulatori, baterii, lampi de videopriector etc) beneficiaza de o perioada de garantie ce poate fi mai mica de sau cel mult egala cu un an. Durata medie de utilizare a produselor, daca nu este altfel mentionata este identica cu perioada de garantie.

Operatiunile de service efectuate in perioada de garantie vor fi mentionate pe documente separate. Aceste documente devin partea integranta din Certificatul de Garantie. Perioada de garantie se prelungeste cu intervalul in care produsele s-au aflat in service. Produsele oferite ca inlocuire pentru unele defecte beneficiaza de un nou termen de garantie. Daca durata cumulata de nefunctionare a produselor aflate in perioada de garantie depaseste 10% din termenul de garantie, produsele vor fi inlocuite sau contravaloarea lor restituita clientului.

In cazul in care solicitarea de acordare a garantiei este nejustificata (produs functional sau cu defecte rezultate din utilizare improprie ce duc la anularea certificatului de garantie), solicitantul va achita taxa de transport pentru retur. zonetech isi rezerva dreptul de a percepe o taxa de diagnosticare in astfel de situatii sau plata transportului de retur in avans.

Produsele iesite din perioada de garantie sau cele care nu se incadreaza in termenii si conditiile generale de acordare a garantiei nu intra sub incidenta celor 15 zile de solutionare, termenul fiind de minim 30 zile de la data intrarii in service.

Produsele neridicate de la unitatea de service in termen de 60 de zile de la finalizarea operatiunilor vor fi declarate abandonate si predate centrelor de colectare.

Produsele software nu fac obiectul garantiei.

Nu se acorda garantie monitoarelor TFT decat in cazul in care ecranul manifesta un numar de pixeli sau subpixeli defecti mai mare de 3, respectiv 7 in cazul celor cu diagonala de cel mult 19″ – sau de 4, respectiv 10 in cazul celor cu diagonala mai mare de 19″.

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, software parolat etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS sau BIOS parolat etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei. Programele si informatiile salvate pe medii de stocare pot fi sterse in timpul operatiunilor de service. Recomandam realizarea de back-up periodic.

Cu privire la deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), consumatorii au obligatia sa nu elimine DEEE ca deseuri municipale nesortate si sa colecteze selectiv aceste DEEE. Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu doua linii in forma de X.

Preturile sunt actualizate zilnic.

Pentru achizitionarea produselor ce se aduc pe baza de comanda se poate solicita achitarea unui avans de cel putin 30% din valoarea produsului.

Fotografiile si specificatiile nu creeaza obligatii contractuale. Aceste se pot schimba fara o notificare prealabila.